Som el teu centre de Fisioteràpia a Reus

Un servei de qualitat en mans de professionals amb llarga experiència

La fisioteràpia es una disciplina de la salut que ofereix una alternativa per millorar la salut física en situacions de patologies i lesions, tant agudes com cròniques, mitjançant diverses tècniques físiques.

La fisioteràpia es caracteritza per aplicar tractament físics amb l’objectiu de reduir dolor, millorar la mobilitat i recuperar lesions.

Posem al teu abast un gran servei de fisioteràpia a Reus. Fisioteràpia al teu abast

La fisioteràpia té com a objectiu facilitar, mantenir i recuperar la màxima funcionalitat i mobilitat de les persones

El nostre equip de fisioteràpia treballa sempre oferint les millors opcions per a cada cas. La nostra filosofia és indagar en la causa que origina el dolor del pacient, per poder tractar-lo des de l’arrel. Millorant així tant els símptomes com corregint els punts claus per evitar així que torni a aparèixer. A Aleus Clínic no ens agrada “posar un pegat” quan alguna cosa no funciona correctament. El que ens agrada és arreglar-ho i fer que el teu cos recuperi l’equilibri biomecànic.

Sabies que un mal de coll pot estar ocasionat per una alteració en la mandíbula?

T’has plantejat que les sabates que fas servir en el dia a dia poden tenir relació amb el teu mal d’esquena? Sabíeu que la majoria de mal de la cama i peu tenen el seu origen en la columna lumbar? T’havien dit mai que el dolor que pateixes ara pot ser la conseqüència d’una lesió que vas patir fa anys? O que la lesió que tens ara mateix pot ser la causa d’un dolor més important en el futur? Això i molt més és el que analitzem a la nostra consulta.

Tractaments manuals totalment personalitzats

Tractament de ganxos (Fibrolisis Diacutania)

Estudiem el teu cas i dissenyem el millor tractament

TRACTAMENTS

Tractament de ganxos, Fibrolisis Diacutania, a Reus

Tots els nostres tractaments són individuals i personalitzats. Això és així gràcies a una primera visita en la qual, a més del tractament, es realitza una exploració i valoració de l’estat del sistema articular i muscular. Tot amb l’objectiu de detectant els punts a tractar i dissenyant així el millor tractament per a cada cas.

Amb els nostres tractaments de fisioteràpia apliquem una acurada combinació de diverses tècniques apreses durant anys d’experiència

En els tractaments apliquem les següents tècniques: PUNCIÓ SECA pel tractament de la Síndrome de Dolor Miofascial. Fibrólisis DIACUTANIA (tècnica de Ganxos). MANIPULACIONS ARTICULARS. CORRECCIÓ POSTURAL. TRACTAMENT DE L’ARTICULACIÓ TEMPOROMANDIBULAR (ATM). Kinesiotape. DRY Cupping (Ventoses), entre d’altres. A més, constantment assistim a cursos i congressos per aprendre noves tècniques, i així seguir millorant dia rere dia el nostre servei.

FISIOTERÀPIA ESPORTIVA

Una situació que cap esportista vol patir és haver de parar per una lesió

És per això que oferim un servei de seguiment per a esportistes. Som experts en el maneig de corredors, ciclistes, triatletes i esportistes d’alt rendiment… Evitant així que la pràctica esportiva es pugui veure interrompuda per algun dolor o lesió imprevista. I si no pateixes cap lesió, et podem ajudar a prevenir-les i millorar el teu rendiment!

ANÀLISI BIOMECANIC DEL CORREDOR

Estudi personalitzat de cas per tractament de fisioteràpia a Reus

Són molts els corredors que entrenen moltes hores sense plantejar-se si ho fan de manera correcta

De vegades sense pensar si podrien millorar el rendiment amb la biomecànica o si la seva manera de córrer els pot ocasionar alguna lesió en el futur.

És per això que oferim un servei exclusiu de ANÀLISI BIOMECÀNIC DEL CORREDOR. Analitzem i detectem els punts a millorar en la pràctica esportiva, i vam dissenyar un pla de millora del gest de la cursa. Aconsellem sobre la càrrega biomecànica o el tipus de calçat més idoni per a cada cas. A més d’oferir consells perquè puguis gaudir més encara de l’esport que t’agrada amb salut i tranquil·litat.

Tècniques que aplica la Fisioteràpia

MASSATGE

Pressions i friccions sobre la pell i músculs per eliminar contractures, reduir el dolor i millorar la circulació sanguínia. És la tècnica més famosa de totes les que aplica la fisioteràpia, i ha sigut la base de moltes altres tècniques que s’han desenvolupat posteriorment.

ESTIRAMENTS

És una tècnica que aplica un estirament de les fibres musculars i de les fàscies.
L’objectiu principal és eliminar tensions causants de dolors, rigidesa i dificultats per fer el moviment amb normalitat.
S’apliquen diferents estiraments: actius, passius, assistits, dinàmics… Cadascuna d’aquestes tècniques té uns efectes diferents, i per això s’apliquen en situacions concretes, en funció del benefici que es vol obtenir.

MANIPULACIONS

Les manipulacions articulars són unes tècniques intenses que produeixen una alliberació de tensió a les articulars. En ocasions aquestes manipulacions produeixen un soroll articular, podent sentir un “crac” als ossos. Les manipulacions més habituals es realitzen a la
columna vertebral, però en realitat s’apliquen a qualsevol articulació del cos. No s’aconsella aplicar aquestes tècniques amb alta intensitat en nens en edat de creixement, en pacients amb osteoporosi, o persones amb aprensió a aquest tipus de tècniques.

INDUCCIÓ MIOFASCIAL

També coneguda com “Teràpia Fascial” o “Fàscies”. Aquesta tècnica consisteix en un seguit de pressions i estiraments manuals aplicats amb les mans del fisioterapeuta. L’objectiu d’aquesta tècnica és millorar la qualitat del Sistema Fascial. Els efectes de l’Inducció Miofascial són molt amplis, i tenen un benefici sobre músculs i articulacions concretes, però també tenen uns efectes sistèmics que milloren la qualitat de tot el nostre cos: pressió arterial, conducció nerviosa, epigenètica, oxigenació dels teixits, cicatrització, funció dels òrgans o harmonització del sistema nerviós central, entre molts altres.

CORRENTS ELÈCTRIQUES

Les corrents elèctriques de baixa intensitat i amb uns paràmetres molt concrets poden produir beneficis sobre la sensació del dolor, milloren la força muscular quan hi ha una paràlisi, o augmenten la circulació sanguínia, entre d’altres efectes.
Aquestes tècniques sempre s’han d’aplicar amb un control exhaustiu per part del fisioterapeuta, evitant així els possibles efectes negatius que podrien tenir si s’apliquessin amb una intensitat excessiva, o en casos contraindicats.

EXERCICIS TERAPÈUTICS

És l’aplicació de moviments i exercicis per part del propi pacient, per tal de millorar i mantenir els beneficis obtinguts a la consulta del fisioterapeuta. És un exercici que pot realitzar el pacient a casa seva, i que d’aquesta manera permet continuar amb els beneficis del tractament cada dia, sense necessitat d’anar a la onsulta del terapeuta, i multiplicant així els efectes de la teràpia.

CALOR

La temperatura aplicada de forma concreta sobre un múscul o articulació té uns efectes de vasodilatació (augment de la circulació sanguínia), augmentant així l’oxigenació de la zona i eliminant toxines. Habitualment té un efecte de relaxació muscular, i disminució del dolor.
Tot i els efectes positius, l’aplicació de calor s’ha de fer de manera controlada, i només en aquells casos que sigui indicat. La calor, en casos de contraindicació pot tenir efectes negatius que podrien empitjorar l’evolució de la lesió. És per això que només s’aconsella posar calor en els casos que ho aconselli el fisioterapeuta, i de la manera que ens ho indiqui.

FRED

És habitual aplicar fred sobre una articulació quan hem patit un esquinç o una lesió. Els efectes principals són la reducció de les inflamacions i millorar els processos de dolor agut.
Tot i ser una tècnica molt utilitzada en el món de l’esport o en lesions agudes, els seus beneficis no són tan grans com sempre s’ha pensat. En ocasions, aplicar gel amb l’objectiu de disminuir una inflamació, pot produir un efecte rebot, i per tant no obtenint els beneficis
esperats.

GANXOS

També coneguda com Fibrolisi diacutànea, és una tècnica molt efectiva pel tractament de músculs, tendons, lligaments, fàscies i nervis. La teràpia amb ganxos ajuda a reduir el dolor i recuperar la mobilitat de les articulacions.

HIDROTERÀPIA

Consisteix en el tractament de fisioteràpia en el medi aquàtic, com seria a una piscina. Aporta nombrosos beneficis, tant en processos de artrosi, en gent gran o en recuperació de grans lesions com accidents medul·lars o en problemes cerebrals.

EXERCICIS RESPIRATORIS

Ajuden a millorar la salut de pulmons i sistema respiratori, especialment en pacient amb problemes pulmonars com asma o bronquitis, en problemes cardíacs com la recuperació d’un infart, o amb gent gran amb disminució de les seves capacitats físiques.

EMBENATS

Els embenats articulars i musculars s’apliquen en esportistes per recuperar més ràpidament les lesions, i permet poder tornar a fer l’activitat habitual reduint el risc a tornar a patir aquella lesió.

HIDROTERÀPIA

És un tipus d’embenat de colors que es col·loca sobre la pell i ajuda a la qualitat dels músculs i tendons, redueix el dolor i millora les inflamacions. Habitualment es veu en
esportistes, tot i que es pot aplicar a qualsevol persona. Un dels seus beneficis és que va produint els seus efectes durant tots els dies que la persona ho porta col·locat.

VENTOSES

És una teràpia que s’aplica fent el buit amb aire en gots, ventoses o cups. Elimina adherències i recupera la circulació en afectacions de contractures o inflamacions. La teràpia amb ventoses ajuda a reduir el dolor i millora la mobilitat de les articulacions.

PROPIOCEPCIÓ

És un tractament que consisteix en recuperar la funció i l’equilibri desprès d’una lesió. Es tracta de fer exercicis durant la recuperació que ajudin a restablir l’equilibri, millorant el control muscular, per tal de millorar el rendiment i evitar recaigudes en les lesions que s’estan rehabilitant.