Nutrició Integrativa

La nutrició integrativa és una disciplina que estudia a l’individu de forma global, per tal de facilitar la recuperació i manteniment del benestar a través del canvi d’hàbits alimentaris. Creiem fermament amb la reeducació nutricional, ja que aconseguir crear un nou hàbit alimentari és la garantia de l’èxit del nostre tractament.

Si no has visitat mai un dietista-nutricionista a continuació t’expliquem la dinàmica d’aquest servei:

En aquesta primera visita es realitza la història clínica i dietètica complerta amb diferents qüestionaris nutricionals i de salut, es marquen els objectius a aconseguir durant el tractament (pactats amb el pacient) i es fa una valoració nutricional en funció dels paràmetres antropomètrics (mesura amb bioimpedància, BIA). Amb tota aquesta informació la dietista realitza una valoració global de l’estat de salut i es dissenya un pla de salut integratiu personalitzat que s’entregarà a la segona visita (una setmana de preparació). Si es creu convenient es donaran unes recomanacions per poder començar el tractament.

Aquesta segona visita és igual d’important que la primera, ja que es fa entrega del pla de salut i s’explica la pauta dietètica exhaustivament. A més, es realitza una altra valoració antropomètrica (% de greix, % de massa muscular, edat metabòlica, pes total, IMC, % d’aigua, % de massa òssia) per avaluar l’evolució de la setmana anterior.

La periodicitat de les visites de seguiment varia en funció del motiu de la visita i de l’evolució del tractament. Recomanem realitzar el primer seguiment passats 15 dies des de la segona visita i un cop assimilada la pauta dietètica, es poden realitzar cada 3 setmanes o 1 mes. Si es tracta de tractaments de llarga durada, com ara en el cas de malalties cròniques o problemes digestius, es poden fer cada 3 mesos.

SERVEI ONLINE

També es realitzen VISITES ONLINE per aquelles persones que viuen lluny de Reus o no es poden desplaçar al nostre centre. La dinàmica i el preu d’aquestes visites és la mateixa que en les visites presencials, la diferència és que es treballa a través de l’Skype o Facetime i s’envia la pauta dietètica i la documentació pertinent a través del correu electrònic.

* El pagament de les visites online s’ha de realitzar prèviament a la visita a través de transferència bancària.

TRACTAMENTS

Els tractaments nutricionals en aquests casos són més llargs i lents i requereixen d’una dieta ajustada segons la simptomatologia del problema de salut, que pot canviar en cada visita. Les visites de seguiment es poden programar cada 2-3 mesos (segons la patologia) i a cada visita es fa de nou una valoració de la malaltia i un reajustament de la dieta en funció dels símptomes i les millores de salut.

  • Cardiovasculars: hipertensió arterial, hiperlipèmia, síndrome metabòlic…
  • Patologies digestives: colon irritable, gastritis, reflux gastro-esofàgic, hernia de hiat, malaltia de Crohn, distensió abdominal, restrenyiment crònic…
  • Intoleràncies alimentaries: celiaquia, fructosa, sorbitol, lactosa, sensibilitat al gluten no celíaca…
  • Autoimmunes: fatiga crònica, fibromialgia, psoriaris, artritis reumatoide…
  • Lesions musculars amb inflamacions cròniques
  • Altres: osteoporosis, síndrome de l’ovari poliquístic (SOP), endometriosi, anèmia, àcid úric, malaltia pulmonar obstructiva crònica, migranya i dèficit de DAO…

En aquestes visites es treballa per objectius i ens centrarem en la reducció del greix corporal, paràmetre principal en tots els tractaments de pèrdua de pes. L’èxit d’aquest tractament depèn d’una bona pauta dietètica adaptada completament als gustos i situació del pacient, però també del compromís del pacient per incorporar els canvis proposats per tal d’aconseguir un canvi d’hàbits alimentaris de per vida (es treballa amb estratègies de coaching nutricional i programació neurolingüística).

* Disposem d’un Programa integral de pèrdua de pes combinat amb el servei de psicologia per treballar l’alimentació i l’estat d’ànim (estrès, ansietat, depressió…), ja que és necessari treballar la causa del problema i la relació que tenim amb l’alimentació. A banda de les visites i el material, el programa inclou una polsera de registre d’activitat. Consulta als nostres professionals.

Augment de la fertilitat, pre-embaràs, embaràs, lactància, nutrició infantil, edat adulta, vellesa… es facilitaran menús equilibrats pels sopars en funció del que han menjat els nens al col·legi, receptes i alternatives d’esmorzars saludables per tota la família, etc.